~**~Norrländskan MadeOfSteel~**~

2015-10-24
20:41:29

24 oktober

Och två (2!) månader kvar till julafton! Vart tar all tid vägen, snart är ja gråhårig och sitter på hemmet..
 
Jag jobbar och står i som vanligt och denna veckan har vart lite extra tung då jag fick börja tidigt hela veckan, fast de va tänkt varannan dag. Men blir folk sjuk eller vabbar så är det bara gilla läget och jobba på ändå.
Till veckan så blir de varannan dag tidigt, om nu personen jag ska jobba med de tidiga dagarna inte blir borta igen.
 
Hur som helst, trots trötthet och extra mycket värk i arm och händer så har jag hunnit göra lite grejer efter jobbet. I måndags så tömkörde jag busen tillsammans med Malin och sen kollade vi upp lite platser och planerade för fotning.
Tisdags så fotade vi lite halloween-bilder på henne, de kommer bli riktigt läskiga efter lite redigering!
Onsdags var de tänkt att vi skulle fota mina bilder, men hon förhinder så jag tog en lugn kväll och var hemma med sambon.
Torsdag så blev de ut med Jonte igen och jag har för mig att jag körde han, jo det gjorde jag!
 
Igår så slutade jag väldigt tidigt och de blev en lång dag i stallet. Hämtade upp Jossan på väg till stallet och väl där så badade vi våra killar innan vi spände för Jonte för vagnen och tog Gift på släptåg. Anledningen var att vi skulle raka dom idag, men de hade ändå torkat så pass så vi kunde börja raka redan igår. Sagt och gjort, så stax efter 18 var vi klara och åkte hemåt igen! Högerarmen och handen värkte som fasen, så direkt jag kommit hem och duschat så blev det på med BoT (Back on Track). Sov även med grejerna och idag var det mycket bättre!
 
Dagen till ära så red jag! Jag vill ju helst inte det pga hans ben, men det har vart hur fint som helst på väldigt länge, även om jag ökat belastningen rätt mycket ibland så de borde ju inte vara några problem att rida nångång då och då. Men jag är jävligt schåpig över att jag ska förstöra han och måsta antingen börja om från början eller ta bort han för att jag gått för fort fram, Fast jag har tagit de så himla lugnt och efter veterinörs ordination och det har bara blivit bättre och bättre. Så ja, schåpig!
Men iaf, jag red då som sagt och vi var ute på en ca 6 km runda med mycket skritt och även en hel del trav, galopperar gör jag inte än, från rygg iaf.
Det var två glada gossar på turen, Jossan och Gift var med idag me, och väldigt nöjda när vi kom hem sen. Fast Jonte hade nog velat ta rundan både en och två gånger till, haha!
 
Imorgon så blir det en längre runda, fast i vagnen då, och jag ska försöka ta de lugnt. Han vill gärna tjuvöka i vagn och låter man han göra de så vill han gärna springa fortfare och fortare och till sist om man låter han fortsätta så, så blir han lite väl till sig och man kan knappt skritta på hela rundan sen. De är ju kul att han är så på och vill, men ibland önskar jag allt att han kunde bara lunka på i det tempot jag sagt från början. Fast och andra sidan så skulle han ju inte vara den buse han är då och det skulle ju va tråkigt, för jag tycker ju om han precis som han är, tokigheter och allt.
 
Nä, nu få jag ta och sluta svamla! Bjuder på några bilder som jag tog förra veckan på busen tills nästa gång jag får lust till att skriva!
 
Hoj!