~**~Norrländskan MadeOfSteel~**~

2015-06-21
21:52:56

Jojjo!

Eller TQR Runing Chinas Boy (om jag minns rätt) som han egentligen heter!
Quartervalack född 29/4 2013 (samma dag som Jonte!)
E: Runing Playboy U: Jokers China Girl
Uppfödare: Three Q Ranch
 
Det är en väldigt trevlig och lättlärd individ som kom hit direkt från uppfödaren den 15/2. Hade inte gjort så mkt mer än gått i flock, endast kommit in för att verkas, så de va som ett blankt papper. Men som sagt då han är väldigt lättlärd så har allt gått väldigt bra, även om man fått övertala om vissa saker ibland. ^_^
Nu är han helt avslappnad och trygg i alla vardagliga sysslor! Vi har tömkört en hel del också (ska köras in) både med ren sele men också med kedjor, stolpar, skaklar, haft stängt huvudlag, med sadel och över samt igenom bommar, vilket allt gått och går riktigt bra. Förvisso har vi haft ett rejält bakslag där han blev rädd och drog, men det satt tack och lov sig inte i huvudet utan efter någon gång på töm efter det var det som om det aldrig hänt! Har även gått som handhäst efter Jonte samt löshoppats några gånger.
Är nu 150 hög (154-155 i rumpa) och troligtvis så blir han som Jonte hög eller några cm under, men tiden får utvisa.
Har honom nu på foder, men kommer att köpa loss han så fort jag har möjlighet.
 
Han kommer utbildas inom western och även tävlas inom det. Vilka grenar vi kommer satsa på får tiden utvisa, men jag hoppas att han visar fallenhet för iaf barrelrace och polebending ;-) Men som sagt de märker vi när han är inriden och ska utbildas.